Published On: marzo 18, 2024472 words2,5 min read

La Diada de Sant Jordi és una diada tradicional catalana que se celebra el 23 d’abril de cada any.

És una jornada molt especial en què es commemoren dos esdeveniments importants: el Dia de Sant Jordi, el patró de Catalunya, i el Dia Internacional del Llibre. Durant aquesta festivitat, els carrers de ciutats com Barcelona s’omplen de color i alegria amb parades de roses i llibres.

La tradició d’intercanviar roses i llibres a la Diada de Sant Jordi es remunta al segle XV, quan es va començar a celebrar en honor Sant Jordi, que segons la llegenda va matar un drac per salvar una princesa. En agraïment, de la sang vessada pel drac va brollar un roser del qual Sant Jordi li va regalar una rosa a la princesa.

D’altra banda, el 23 d’abril també es commemora la mort de dos grans escriptors, Miguel de Cervantes i William Shakespeare, fet que va portar la UNESCO a declarar aquesta data com el Dia Internacional del Llibre el 1995.

A la Diada de Sant Jordi, les parelles intercanvien roses i llibres com a mostra d´amor i amistat, i els carrers 

s´omplen d´activitats culturals, firmes de llibres, lectures públiques i esdeveniments literaris.

És una celebració que uneix tradició, literatura i romanticisme en una jornada única i especial per als catalans i els amants de la cultura en general.

La Diada de Sant Jordi es una festividad tradicional catalana que se celebra el 23 de abril de cada año.

Es una jornada muy especial en la que se conmemoran dos acontecimientos importantes: el Día de San Jorge, el patrón de Cataluña, y el Día Internacional del Libro. Durante esta festividad, las calles de ciudades como Barcelona se llenan de color y alegría con puestos de rosas y libros.

La tradición de intercambiar rosas y libros en la Diada de Sant Jordi se remonta al siglo XV, cuando se comenzó a celebrar en honor a San Jorge, quien según la leyenda mató a un dragón para salvar a una princesa. En agradecimiento, de la sangre derramada por el dragón brotó un rosal del cual San Jorge le regaló una rosa a la princesa.

Por otro lado, el 23 de abril también se conmemora la muerte de dos grandes escritores, Miguel de Cervantes y William Shakespeare, lo que llevó a la UNESCO a declarar esta fecha como el Día Internacional del Libro en 1995.

En la Diada de Sant Jordi, las parejas intercambian rosas y libros como muestra de amor y amistad, y las calles se llenan de actividades culturales, firmas de libros, lecturas públicas y eventos literarios.

Es una celebración que une tradición, literatura y romanticismo en una jornada única y especial para los catalanes y amantes de la cultura en general.

Deja tu comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Artículos Relacionados